Refleksioner

Refleksioner – Oplæg med Pepper

Pepper 

Reflektioner efter oplæg med Tjili

Fredag d.09/11-18

Vi var på Ballerup bibliotek og se robotten Tjili. Dette er en af de såkaldte Pepper robotter, som er førende inden for robotteknologi, med menneskelige træk og færdigheder. Dette er både i form af “dens” udseende men også i form af at den kan bevæge sine arme, som et menneske. Dette kan godt virke lidt skræmmende, og vi tænkte nok alle sammen undervejs, “åh nej, overtager robotterne vores job inden for få år”, under foredraget fik vi en del af vide, som satte tankerne igang. Jeg vil sige at jeg ikke frygter den store konkurrence for mit vedkommende, så skulle det da måske være mit deltidsjob, der skulle være i fare. Jeg tror at service job branchen, er et af de fag som især kunne være i fare for at blive udkonkurreret af robotter en dag, men om det kommer til at være i den kommende fremtid er ikke til at sige. Over de sidste 10 år, kan man godt føle at robot teknologien ikke har udviklet sig markant, eller ihvertfald robotteknologien, som vi har i hverdagen. Jeg vil også sige at jeg ikke var imponeret over robotten Tjili, da jeg synes at dens færdigheder er begrænsede ift. Hvad et menneske vil kunne sammenlignet med den. Kigger man på markedsføring og branding branchen, vil jeg ikke mene at denne robot vil kunne overtage et job hvor der skulle taget andet end beregninger og computermæssige beslutninger. Robotters tankegang kan virke meget computer minded, som ham der holdte oplægget også fortalte, så var google i gang med at udvikle selvkørende biler, men at de havde en del udfordringer, eks. Når en robot skulle tage en etisk beslutning, ift. Hvis den skulle vælge mellem at køre et lille barn eller en gammel dame ned, hvad ville være etisk smartest. Her ville robotten tænke som en computer frem for som et menneske, og logikken vil her styre robotten, hvor mennesket vil være styret af etik og empati.