Digitale projekter

Blogindlæg

Blogindlæg

Jeg har valgt at skrive et oplæg omkring bæredygtig mode, da jeg selv har en stor interesse for mode, og især bæredygtighed. Disse to ting tænker man ofte på hvert for sig, men er i princippet en ting som burde gå hånd i hånd i 2018. Vi ser oftere og oftere mærker som ligger vægt på bæredygtighed, dette er alt fra tøj til møbler, og måske burde vi som forbrugere lægge mere og mere vægt på dette når vi shopper.

Blogs jeg har læst →

https://www.elle.dk/mode/tendenser-artikler/her-er-de-6-baeredygtige-brands-du-skal-kende-lige-nu

http://mariejedig.com/category/fashion/dagen-i-dag/

http://bedremode.nu/de-50-bedste-baeredygtig-brands-opdateret-shoppeliste/

https://www.nike.com/dk/da_dk/c/sustainability 

https://sustaindaily.dk/

Brainstorm

Hvem er jeg?

Hej mit navn er Claudia McGovern, jeg er 21 år gammel og til hverdag studerer jeg markedsføringsøkonomi i Roskilde.

Min blog vil handle om helt almindelige hverdagsting, dog med et tvist af mine mange holdninger, og interesser, som eks. Bæredygtighed, politik og andre samfundsmæssige forhold. Dog er min store passion og interesse mode, og især dansk mode, dette udspringer også gennem mit arbejde, som også er indenfor mode og tekstil verden.

 

Mit blogopslag


Hej Bloggen

Husk altid på det aftryk DU sætter på vores jord!

Tøj og sko er noget vi alle sammen går med, hvor stor ens interesse er for emnet, er meget individuelt fra person til person.  Generelt kan vi sige at det er noget vi alle har kendskab til ihvertfald. Personligt har jeg en stor passion for mode og shopping, og for år tilbage købte jeg altid det første og det bedste jeg fandt, når jeg stod i en butik. Ofte havde det også noget at gøre med mit budget. Sådan forholder det sig ikke mere, som årene er gået, og ens politiske og miljømæssige indblik udvider sig(og selvfølgelige økonomiske forhold), fandt jeg personligt ud af at der er en bagside af enhver industri. Nemlig modeindustrien. Det startede for mig da jeg så tvprogrammet på DR1, der hed “Blod, sved og t-shirts”, hvor man ser bagsiden af hvordan det tøj vi går i bliver produceret på de mest umenneskelige kår. Her besluttede jeg mig for at kigge på mit eget forbrug. Jeg synes det forholder sig på samme måde med tøj, som med god sovs juleaften, det er kvaliteten ikke kvantiteten. Jeg vil personligt hellere have en lækker strik produceret af noget uld, som man ved er produceret under ordentlige forhold. Eller økologisk bomuld, som man ved kommer for ordentlige certificerede forhold, end at leve i uvidenhed. Mange vil måske mene at dette er fanatisk og i stil med feminister, veganere og andre sekt agtige tendenser, men jeg har personligt den holdning at man skal gøre noget der, hvor man faktisk kan gøre en forskel. Dette gælder på samme vis sko, mange mærker laver støvler af læder, som ingen ved hvor kommer fra. Her kan man gå til mærker som Ecco, Gucci og Nike, hvor man ved at deres læder kommer for ordentlige leverandører, da de selv ejer deres læder fabrikker, og da nike fremstiller nogle af deres modeller af recycled plastic og i så let nedbrydelige komponenter som muligt.

Hvis du tænker “hvad kan jeg gøre for at være mere bæredygtig, og dermed også tænke på hvordan mine produkter er produceret?”

  1. Kig på det land dit produkt er produceret i(Kina kontra DK)
  2. Undgå fastfashion kæder(butikker som, H&M, BESTSELLER, ZARA mm.)
  3. Inden du køber dit produkt så tænk “mangler jeg det her?”
  4.  Videresælg dit tøj når du er træt af det, fremfor at smide det i skraldespanden
Husk altid at det bedste du kan gøre er at gøre lidt, fremfor at gøre ingenting

Bedste hilsner Claudia

Lixtal:39